Lenge leve klipp-og-lim-journalistikken!

Klipp og lim fortjener en plass i journalistens verktøykasse. Illustrasjon: spin spin CC-BY-ND

Jeg trenger ikke enn gang fortelle dere at når man diskuterer kvalitet på nett, så handler diskusjonen fort om klipp og lim og oversettelse fra ulike medier. Den diskusjonen bør vi gjøre oss ferdige med, fordi den som regel handler om hvor dumt klipp og lim er, hvor dårlig journalistikk det blir av det.

Ærlig talt. Nå er det på tide at landets nettjournalister slår i bordet og slår fast at klipping og liming og oversettelse er en viktig del av verktøykassa, om også nettjournalistikken oftere skal leve opp til idealer om et rikt kildetilfang og å sette en sak i kontekst. Utskjellingen av klipp og lim gjør at vi ender opp med at journalister dropper gode kilder.

Sjekk ut mitt forsvar av klipp-og-lim-journalistikken på Netthoder-bloggen.

Ett svar til «Lenge leve klipp-og-lim-journalistikken!»

  1. Ah, jeg er så enig med deg! Nettjournalisten, som i enda større grad enn «papir» journalisten, omgis av et svært hektisk arbeidsmiljø, er jo rett og slett avhengig av å hente informasjon, kommentarer og sitater fra andre artikler for å skape en så objektiv og sannferdig fremstilt sak som mulig, samtidig som de er nødt til å tilfredsstille brukernes behov for aktualitet og løpende oppdateringer.

Legg igjen en kommentar